04/09/2013

The Legendary White Russian Cocktail





Bu yaz benim için oldukça tembel geçti. 'The Big Lebowski' filmindeki Lebowski gibi üzerimde pijama elimde White Russian. Günümüm büyük bir bölümünü yatakta geçirmekteyim. Bu yaz üşenmeyerek yaptığım iki şey ise; (yatmak dışında) kendime White Russian hazırlamak ve  yazmak.


White Russian benim için vazgeçilmez bir kokteyldir. Bu yüzden hayatım boyunca onu yapmaya üşenmeyeceğimden eminim:)





This summer pasted so lazy for me. I am spending my days like Lebowski character in 'The Big Lebowski' movie. All day with pajamas and White Russian. I am spending most of my time in bed and I am lazy to do something. Only I am not lazy for 2 things in this summer; (except lying on the bed) prepare White Russian for myself and writing on my blog.

White Russian is my favourite cocktail. For that reason, I am sure that I will never be lazy for preparing White Russian for myself:)

White Russian hazırlamak için gerekli malzemeler: 


  • Rus votkası
  • Kahve likörü
  • Krema (kremşanti)
  • Bir miktar süt


Ingredients for White Russian:



  • Russian vodka
  • Coffe liqueur
  • Crema
  • Milk



White Russian nasıl hazırlanır?


İlk olarak Shaker'a bir miktar buz ekleyin. Daha sonra üzerine sırasıyla bir ölçü votka, bir ölçü kahve likörü, yarım  ölçü krema ve bir ölçü süt ekleyin. Shaker'ın kapağını kapatıp iyice karıştırdıktan sonra bardağınıza dökün.

White Russian kokteylinizin daha özel bir hale getirmek için üzerine bitter çikolata rendeleyebilirsiniz. Özellike yaz aylarında bardağınıza ek olarak bir miktar buz da ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!





How to prepare White Russian?


At first, put some ice into shaker. After pour in shaker with order; one part vodka, one part coffe liqueur, half part crema, and one part milk. Close shaker and shake it well. Finally, you can pour into glass.

If you want to make your White Russian more elegant, you can grate some bitter chocolate on it. In summer, also you can add some ice in glass.

Bon appetit!
















Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'




1 comment:

  1. White Russian'la Big Lebowski sayesinde tanışmıştım. Bir ara eşimle sık sık yapardık. Aklıma geldi, yine yapayım. Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete