07/09/2013

Coconut milk | Hindistan Cevizi Sütü







Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır? Lezzetli bir hindistan cevizi sütü yapmak sadece 5 adımdan ibaret.-Hindistan cevizi sütü birçok içeceğin ana maddesidir (örneğin Belly dancer gibi). İhtiyacın olan malzemeler: blender yada mikser, hindistan cevizi, bir bardak sıcak su

How to make coconut milk? It's only 5 steps to make delicious coconut milk - a base for many drinks, like Belly Dancer. You will need: blender (or mixer), coconut and a glass of hot water.












Hindistan cevizini açın ve parçalara ayırın. Daha sora bu parçaların kabuklarını soyun. (Bunun nasıl yapılacağını buradan görebilirsiniz) Yada hazır paketlerdeki kurutulmuş hindistan cevizi kullanın.

Open and peel the coconut (check how to do this HERE) or use one pack of dry shredded coconut.




Hindistan cevizini bir kaseye koyun. 1/3 oranında su ekleyin. 5 dakika hepsini blender yardımı ile çırpın.
Put coconut into bowl. Add 1/3 glass of water. Blend everything for 5 min.


Şimdi, elinizdeki malzemeleri bir gazlı bez yada tülbent yardımı ile sıkın, suyunu çıkartın. İşte bu sizin hindistan cevizi sütünüz:)
Now, squeeze everything through a sterile material gauze. Yes, this white water is coconut milk :)







Hindistan cevizi parçalarını gazlı bez yada tülbentinizden alın ve kaseye tekrar koyun. 1/3 oranında su ekleyin ve blender ile çırpın. Daha sonra tekrar tülbent yada gazlı bez yardımı ile sıkın suyunu çıkartın.

Take coconut from cheesecloth and put it to bowl again. Add 1/3 glass of water and blend again. Again, squeeze it through a gauze.




Aynı işlemi bir kez daha tekrar edin.
Repeat :)

İşte bu kadar! Hindistan cevizi sütünüz hazır. Sütünüzü ılık yerde muhafaza ediniz yada hemen içiniz.

Done! Your coconut milk is ready. Keep it in cool (but not cold) place or drink immediately.

Not: Eğer Hindistan cevizinizi dolapta soğutursanız, kolayca hindistan cevizi yağı elde edebilirsiniz. Soğuduktan sonra yağ üste çıkar ve süt aşağıda kalır. Bir kaşık yardımı ile kolayca hindistan cevizi yağınızı alabilirsiniz.

Note: if you store your coconut milk in the fridge, you can get coconut oil easily. It will make upper layer, over the milk: just take it with the spoon. 





Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



2 comments:

  1. tam da aksam ustu bu tarifi baskasina verirken sizin sayfada karsilasiverdim hos oldu :)
    belly dancer'i bilmiyordum, ilk firsatta deneyeyim bari ;)
    ellerinize saglik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah:D güzel bir rastlandı olmuş:) Bu hafta hindistan cevizi ile ilgili her türlü kokteyl, tatlı vb tarifler bulabilirsiniz. Teşekkürler afiyet olsun:)

      Delete