18/08/2013

Aloe Vera Drink I Aloe Vera İçeceği



Raki'N'Fish'in sadece alkol hakkında olduğunu mu düşündün? Hımm aslında biraz haklı olabilirsin. Fakat zaman zaman herkesin sağlıklı içeceklere ihtiyacı var: yeşil ve bol vitaminli. Gerçekten kendimi (tabiri caizse) tekrar şarj etmek istediğimde, kendime aloe vera içeceğini hazırlarım.

Did you think that Raki'N'Fish is all about alcohol? Well, you are right just a little bit. From time to time everybody needs to drink something healthy, green and with a lot of vitamines. When I feel I really need to recharge my batteries, I prepare aloe vera drink.

Malzemeler:

  • bir çay bardağı aloe vera suyu, hazır yada ev yapımı
  • limon
  • bir çay bardağı sıcak su ile hazırlanmış yeşil çay
  • bir kaşık agav şurubu yada bal

Ingredients:

  • half cup aloe vera juice, from bottle or homemade
  • lemon
  • half cup green tea
  • one spoon of agave sirup or honey

Aloe Vera içeceğini kendi bahçemden topladığım bitkiler ile hazırladım. Çok basit ve doğal: Sadece ihtiyacın olan koparılmış iki yaprak aloe vera. Aloe vera yapraklarının her iki yüzündeki kabuğu hafifçe çıkartın. Bir kaşık yardımı ile aloe vera yaprağının içindeki jeli çıkartın. Eğer bu jeli dolapta muhafaza etmek istiyorsanız, üzerine biraz limon suyu dökün ve bir 'blender' yardımıyla karıştırın. (Daha fazla bilgi için tıklayınız). Aloe vera suyunu bazı süpermarketlerde bulabilirsiniz. Ev yapımı aloe vera suyu daha yeşil, hafif bulanık ve içerisinde yaprak parçaları olabilir.



I make my aloe vera drink from the plant I grow in my living room. It is very simple and natural: you just need to break two leaves of aloe vera (Aloe Barbadensis Miller plant), peel the rind from the plant leaves and discard, and take the clear gel from inside with a spoon. If you want to keep it in a fridge, add some lemon juice and blend it together (more detailed instruction). You can also buy aloe vera juice in good supermarkets. Homemade juice will be more green, less clear  and it can have some part of leaves inside.


Aloe Vera'nın hazırlanışı:


 ilk olarak sıcak su ile birlikte yeşil çayınızı hazırlayın. Daha sonra soğuyana kadar bekletin. Agav şurubunu yada balı soğuk yeşil çayın içine dökün. Son olarak bardağa taze limon suyu ve aloe vera suyunuzu koyun.
Afiyet olsun!


Preparation of aloe vera drink:


First, prepare your green tea: use one spoon tea and half cup hot water. Leave it till it's cool. Now, add agave sirup or honey. In the end, add fresh lemon juice and your aloe vera.
Bon appetit!


Yararları:

Aloe vera bütün besin maddelerini içerisinde barındırır. Kleopatra zamanından beri bilinmekte olan aloe vera, yaraları iyileştirmek için de kullanılmıştır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kadınlar için cilt bakımda yaşlanmaya engel olan aloe vera günümüzde kozmetik alanında da kullanılmaktadır. Cildi güzelleştiren unsurlardan bir tanesi de aloe veradır.

Benefits:


Aloe vera includes all nutrients. People has known aloe vera since Kleopatra'time. They used it for healing wound. It makes immune system stronger. Aloe vera keeps your skin and body younger, that's why it's ingredient of many cosmetics.








No comments:

Post a Comment