11/08/2013

Drinks from Movies I Filmlerden içecekler



'Shaken, not stirred' genelde James Bond tarafından söylenen, çok iyi bilinen efsanevi bir film alıntısıdır. Diğer film karakterlerini ve onların favori içeceklerini biliyor musun?


Shaken, not stirred - this epic movie quote, often being said by James Bond, is well-known. Do you know other movie characters and their favourite drinks?


1) Neden çalkalanmış, karıştırılmamış?

Neden James Bond Martini ve Votka içkisini çalkalanmış fakat karıştırılmamış ister? Hımm, açıklamama izin verin. Votka ve Martini: çalkalanmış votka martini karıştırılmış votka martiniden daha soğuktur. Buz shaker'ın içinde daha çok dans eder. O zaman martinini çalkaladığın zaman içine hava girmesine izin verirsin ve bu onun tadını daha güçlü yapar.

En önemlisi de: James Bond (ya da onun güzel kızları) 'shaken, not stirred' dediği zaman bu onu çok daha havalı yapar. Bunu evde denemeyiniz:)

1) Why shaken, not stirred?

Why does James Bond want his martini and vodka shaken but not stirred? Well, let me explain. Vodka and martini: shaked vodka martini is colder than stirred one. Ice is dancing more in a shaker. Then, when you shake martini you let some air inside; it makes its taste stronger. 
And third, the most important: when Bond (or one of his beautiful girls) says shaken, not stirred, it makes them sound so stylish. Do not try this at home. 




2) Chainti

Chanti senin favori şarabın mı? Hannibal Lecter bu şık şarabın tam bir hayranı. Ciğer ile mükemmel, değil mi?

Is Chainti your favourite wine? Hannibal Lecter's a fan of this elegant wine. Great with liver, isn't it?


3) Protein shake

Hiçbir şey sana bir porsiyon Protein Shake'den daha fazla güç veremez. Öyleyse Rocky Balboa olmak istiyorsan, whiskeyi bırak ve hergüne 5 adet ciğ yumurta ile başla. Hımm nefis!

Nothing will give you more power than good portion of your protein. So, if you want to be like Rocky Balboa - quit whiskey and start your day with 5 raw eggs. Yummy!



4) Cosmopolitan

Gerçekten kız arkadaşın Sex and the city'i görmeden Cosmopolitan'ı biliyormuydu? Eğer bu pahalı içkiyi barda ödemeye başladıysan emin ol bu, Carrie'nin suçu.

Seriously, did your girlfriend know Cosmopolitan before seeing Sex and the city? If you started to pay for this (expensive) drink in a bar, be sure it's Carrie's fault. 

5) White Russian 

The Big Lebowski filmini bilmiyorsan kendinden utanmalısın:) White Russian'ı daha önce hiç denemedin dimi? Çok yazık. Dude vodka, kahlua ve yağsız kremanın karışımı olan bu lezzetli içeceği içer ve o bu içeceği kesinlikle efsane yapar.

You don't know The Big Lebowski movie? Shame on you. You have never tried White Russian? Poor you! The Dude drinks this tasty mix of vodka, Kahlua and light cream and makes this drink absolutely legend. 


Sence en efsanevi film içeceği nedir? Yorum yapın!

In your opinion, what is the most legendary movie drink? Leave a comment! 


Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



No comments:

Post a Comment