10/08/2013

Lahana Sarması Stuffed Cabbage



Bira seni daha çok acıktırır mı? Tabi ki de acıktırır. İşte sana muhteşem bir eşleştirme: Bira ve limon ya da domates sosu ile servis edilen Lahana Sarması. Bu yemek sizi bir sonraki gün başağrısı çekmekten kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Does beer make you more hungry? Of course it does. A perfect match to beer is stuffed cabagge - served with tomato sauce or lemon. This decent meal can also prevent your headache next day. 

Malzemeler ( yaklaşık 10 adet büyük sarma ya da 15 adet küçük sarma için):

  • 1 adet Lahana
  • 1 adet doğranmış büyük soğan
  • 2 adet yumurta
  • yarım kilo kıyma ( mantar ile vejeterjan lahana sarması da yapalirsiniz.-ama neden? sadece iyi bir porsiyon et ye.)
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 2 bardak pilav
  • baharatlar:  tuz, karabiber, doğranmış sarımsak
  • limon ya da domates sosu (ya da ketçap)


Ingredients (for about 10 big rolls or 15 small ones):

  • 1 whole cabagge
  • 1 large onion - chopped 
  • 2 eggs
  • half kilo of minced meat (you can make vegeterian version with mashroom - but really, why? Just eat some decent portion of meat). 
  • 3 tablespoon butter
  • 2 cups of cooked rice
  • Spices: salt, black pepper, chopped garlic
  • Lemon or tomato sauce (or ketchup)

Hazırlanışı:

Lahananın göbeğini çıkartınız. Lahanayı derin bir tencereye koyunuz ve 30 dakika kaynatınız. Daha sonra soğumaya bırakınız.

Kıymayı, baharatları, yumurtaları ve pilav bir kaseye koyup iyice karıştırınız.

Lahananın yapraklarını göbeğinden ayırınız. Kalın yaprakları kullanmayınız. Tencerede yapmış olduğunuz karışımı bir parça alıp lahana yaprağının içine koyunuz. Daha sonra sarma sarar gibi sarınız. Eğer gerekliyse, lahananın daha sonra sarıldığı şekilde kalmasını sağlayabilmek için kürdan kullanabilirsiniz.

Preparation:

Remove core from cabagge. Put all cabagge to a big pot of boiling water. Boil about 30 min. Leave to get cool. 

Mix minced meat, spices, eggs, rice in a bowl. 

Separate leaves of cabbage. Remove the thick part of a leaf. Now, put a little bit of meat with rice on a leaf. Fold left and right side of a leaf, and then roll. If necessary, use a toothpick to keep it together. 


Tencerenin yanmasını önlemek için tencerenin dibine alüminyum folyo koyun. Daha sonra lahana sarmalarınızı tencereye sıralayınız. Üzeri kapanacak kadar su ekleyin ve lahananın içindeki et hazır oluncaya kadar pişirin. Limon (Türk versiyonu) ya da domates sosu (Avrupa versiyonu) ile servis edin.
Afiyet olsun!

To prevent burning the pot, put aluminium foil in the bottom. Then put your cabagge rolls to a pot. Add some water on them and boil slowly until meat inside is ready. Serve with lemon juice (Turkish style) or tomato sauce (European school).
Bon appetit!



Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



No comments:

Post a Comment