09/08/2013

Geleneksel Margarita Traditional Margarita


Geleneksel Margarita | Traditional Margarita |

Meksika'dan gelen arkadaşımdan hediye olarak bir şişe Tekila aldığımda, onu içmenin en iyi yolunu biliyordum: Kendime bir Margarita Hazırlamak!

When my friend brought me one bottle of Tequila from Mexico, I knew the best way of drinking it: To prepare one Margarita for myself!

Malzemeler: 

  • 4 cl Tekila 
  • 2 cl Portakal Likörü 
  • 2 cl Taze Misket/Lim Limon Suyu 
  • Buz 
  • Tuz 
  • Bir dilim misket limonu/lim (İngilizce'de 'lime' olarak adlandırılan küçük yeşil çekirdeksiz limon) 

Ingredients: 

  • 4 cl Tequila
  • 2 cl Orange liquor
  • 2 cl Fresh Lemon juice
  • Ice
  • Salt
  • One piece of lime lemon

Margarita'nın Hazırlanışı: | How to prepare margarita |

İçi buz dolu 'Shaker' olarak adlandırılan kokteyl karıştırıcısının içine yukarıda belirtilen oranda tekila, portakal likörü ve limon suyu koyunuz. Yeterince soğuyana kadar çalkalayınız.

Pour tequila, orange liquor and lemon juice into shaker with ice inside. Stir until it cools down enough.

 Margarita'nın sunumu için margarita bardağının ağzına ilk olarak dilimlenmiş limon parçasını sürünüz ve daha sonra bardağın ağzının yarısını tuza batırınız. Kokteyl karıştırıcısınında hazırlamış olduğunuz margarita kokteyl'ini bardağa boşaltınız. Geleneksel Margarita'da bardağın içine buz koymayınız. Kokteyl, 'shaker'da yeterince soğuduktan sonra bardağa dökünüz. Güzel bir görünüm kazandırmak için bardağın ağzına bir dilim limon koyabilirsiniz. Böylece margaritanız servis edilmeye hazırdır.

For serving margarita, first of all, use one piece of lemon for making glass half salt-rimmed (salt should be around the glass).After, put cocktail in the glass when it is enough cold. Do not put any ice in glass. To show it nicer, you can put one piece of lime lemon on the edge of glass. So Margarita is ready for to serve.




İpuçları ve tavsiyeler:  | Tips and Tricks |

Margarita özellikle yaz aylarında içilebilecek lezzetli, içimi hoş bir kokteyldir. Limon suyunun verdigi hafiflik nedeniyle farkedilmeyen bir çarpıcılığı vardır.

Margarita is a very good and delicious drink especially for summer. Because of lemon juice, the taste is softer and you will not feel the taste of alcohol so strong.

Geleneksel Margaritanızı içerken pipet kullanmanızı tavsiye etmem. Tekila genelde tuz ile birlikte içilen bir alkoldür. Dudağınızı bardağın tuzlu kısmına değdirerek kokteylinizi içmeniz çok daha güzel bir tad almanızı sağlayacaktır. Tekila'nin memleketi olan Meksika'da da insanlar tekilayı genelde tuz ile birlikte içmekte ve bu şekilde içilmesini önermektedir.

I do not advice you to use pipette when you drink margarita. Generally tequila is an alcohol which is consumed with salt. If you touch the glass with your lips, you will feel better taste of margarita. People drink in this way and I advice to do it like this in homeland of tequila: Mexico. 

Tekilayı vodka ile incelterek yaparsanız tadında çok büyük bir değişiklik olmaz ve bütçenize yardımcı olur. Fakat size önerdiğim bir yöntem değildir. Gerçek margarita için tekila şarttır!

If you use a little bit vodka in margarita, you can make margarita softer and also you can help your budget in this way. But I do not recommend you to mix another alcohol for traditional margarita. Tequila is essential for real margarita! 

 Tekila bardağının içinde buz bulunması margaritanın adının "Frozen Margarita" olarak değişmesine neden olacaktır. Frozen Margarita'da alkol tadı daha az hissedilmektedir. Bu sebeple o an ki alkol alma şevkinize göre Geleneksel Margarita yada Frozen Margarita'yı tercih edebilirsiniz.

If you use ice in glass of margarita, it causes to change name of margarita as 'Frozen Margarita'. In frozen margarita, feeling taste of alcohol less than traditional alcohol. So it depends on your mood to chose which margarita you want to drink.

 Eğer evde kendiniz bir Margarita hazırlıyorsanız 'Shaker' yerine geçebilecek baska araç yada gereç kullanabilirsiniz. Misket limonu bulunması çok kolay olmayan bir limon türüdür. Bu sebeple evde margarita hazırlamak için normal limon kullanabilirsiniz. Fakat size tavsiyem imkanınız varsa Misket Limonu kullanmanızdır.

If you prepare margarita in home, instead of shaker, you can find another equipment. Lime lemon is not easy to find in everywhere. That's why you can also use normal lemon to prepare margarita. But I advice you to use Lime Lemon if you have oppurtunity.

 Geleneksel Margarita dışında birçok çeşit margarita kokteyli bulunmaktadır. Meyve ve meyve aroması karışımı margarita kokteylleri bunların başında gelmektedir. Fakat benim için efsane olan geleneksel margaritadır.

There are many kind of margarita except traditional margarita. For example, with fruit and fruit aroma. But in my opinon the legend one is traditional margarita.

 Margarita yalnızca tadından dolayı insanların tercih ettiği bir kokteyl değildir. Margarita içimi insana şık bir görüntü kazandırır ve bu bir gerçektir. Bu sebeple bir parti yada  organizasyona katıldıgınızda, margarita içmenizi önererim. Bu size şık görüntü bir  kazandıracaktır. Kim şık gorünmek istemez ki;)

People do not choose margarita only because of its taste. Drinking margarita makes people more stylish and this is correct. For this reason, if you join a party or an organization, I would like to recommend you to drink margarita. It will make you more elegant. Who doesn't want to look fancy;)


Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



No comments:

Post a Comment