16/08/2013

Real Legend: Classic Mojito







Şeker kamışının hiç bu kadar lezzetli olabileceğini düşünmüş müydünüz? Eğer şeker kamışını Mojito için kullanıyorsanız neden olmasın;)

Have you ever thought that sugarcane can be so delicious? If sugarcane is used for Mojito, why not;)

Mojito, Rom (ingilizcesi Rum) ile hazırlanan nefis nane kokulu bir kokteyldir. Kısaca Rom (Rum) nedir diye sorarsak, Richard Drake adlı İngiliz korsanın şeker kamışından bulduğu bir alkoldür. Muhtemelen o zamanlarda o gemilerle uzun yolculukları eğlenceli kılan bir şey de Rom (Rum) olsa gerek. İnsanlar sıkıntıdan bile alkol bulabiliyor. İlginç!

Mojito a kind of cocktail which is prepared with fresh mint. If we ask what is Rum?, Briefly Rum is an invention of one British pirate: Richard Darke. He made it from sugarcane. Probably at that time Rum was making enjoyable whole crossing. Sometimes just because of being bored, people can invent new alcohol. Strange!



Malzemeler:

  • 4 cl Rom
  • 2 dal (yada 8-10 yaprak) taze nane
  • 1 çorba kaşığı şeker şurubu (şeker şurubu: esmer şeker ve sıcak suyun karışımı şeklinde hazırlayabilirsiniz)
  • 1 adet Misket limonu  (ingilizcesi Lime) 
  • kırık buz

Ingredients:

  • 4 cl Rum
  • fresh mint (8 or 10 leafage)
  • one spoon sugar syrup (Sugar syrup: you can prepare it with brown sugar and hot water)
  • 1 lime (small green lemon)
  • broken ices



Hazırlanışı:


Misket limonunu 4 eşit parçaya bölün ve bardağın içine koyun. Bir çorba kaşığı şeker şurubu limonların üstüne dökün. Bastırmadan yavaş bir şekilde  limonları ezin ve karıştırın. Bastırdığınız takdirde limonlar acılaşmaya başlayacaktır bu da kokteylinizin tadını etkiler. Daha sonra taze nane yapraklarınızı avucunuza alın ve bir diğer elinizle hafifçe vurun. Bu sayede nanelrin aroması açığa çıkacaktır. Naneleri bardağa koyun ve üstüne alabildiğince kırık buz ekleyin. Son olarak Rom'unuzu bardağa ilave edin ve karıştırın. Karıştırma bittikten sonra 1 yada 2 dakkika bardağa dokunmayın ve dinlenmesini sağlayın. İşte nefis Mojito kokteyliniz içilmek için sizi beklemektedir.

Afiyet Olsun!

How to prepare:

Slice 'lime'  into 4 pieces and put into glass. Pour one spoon sugar syrup in glass. Mix syrup and lemons slowly. Crush lemons slowly and careful. Because if you crush lemons very strong, it will change taste of cocktail and it will make it bitter. After, take fresh mint leafage into your hand and slowly hit them with other hand. So, aroma of mint will spread around. Put those leafage into glass and put broken ice in glass. Make glass full with ice. Lastly, pour your Rum in glass and mix it. After mixing don't touch the glass and wait 1 or 2 minutes. Now, you can drink your Mojito.

Bon appetit!






İpuçları ve tavsiyeler:


Mojito, sert fakat içimi güzel, çok lezzetli bir kokteyldir. Ülkemizde Karayip Korsanları filmi ile satışında bir artış olmuştur. Mojito hakkında biraz da gerçeği konuşmak gerekirse, tam bir piyasa içkisidir. Tabi içmesini bilirsen. Eğer naneler dişine yapışırsa ve farketmezsen Mojito seni, piyasa yapmak yerine gülünç duruma düşürecek bir kokteyl çeşitidir.

Tips and Tricks:


Mojito is a so delicious but heavy cocktail. In Turkey, it became famous with Pirates of the Caribbean movie. You can show off yourself with Mojito. But of course if you know how to drink. If mint leafage stick on your teeth, instead of showing off , you can fall into ridiculous stiuation. 












resimler pinteresten alınmıştır.
pictures from pinterest.



Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



No comments:

Post a Comment