14/08/2013

Butter Chili Prawns Çili soslu Karides



Karides lezzetli, hazırlanışı kolay, rakı ya da beyaz şarapla birlikte çok iyi giden bir yiyecektir.  İşte benim favori tarifim: bol tereyağlı, kırmızı biberli ve maydanozlu karides.

Perfect with raki or white wine, prawn are easy to prepare and delicious. Here is my favourite recipe: with a lot of butter, chilli pepper and parsley.

Malzemeler: 


250 gr jumbo karides
5 diş sarımsak
bir yük kaşık tereyağı
100 ml beyaz şarap
zeytinyağı
maydanoz
kırmızı biber, tercihen taze olanlarından
tuz, karabiber, limon

Ingredients:


250 g jumbo shrimps
5 cloves of garlic
big spoon butter
100 ml white dry wine
olive oil
parsley
chili pepper, preferably fresh
salt, pepper, lemon

Hazırlanışı:

Sarımsakları ince ince kesiniz. Bir kasede sarımsakları, kırmızı biber ve zeytinyağı ile karıştırınız. Karidesleri kasenin içine koyunuz. İyice karıştırınız - kasedeki bütün tadların karidese sinmesi zaman alacaktır. Derin bir tavada ya da normal bir tavada zeytin yağını ısıtınız. Yağın çok kızgın olması gerekmektedir. Baharatlanmış karideslerinizi tavaya koyunuz ve karıştıra karıştıra kızartınız. Karidesler pembeleşmeye başladıktan sonra içine tereyağı ve beyaz şarabı koyunuz. 2 dakika daha bu şekilde kızartınız. Son olarak tuz, karabiber ve doğranmış maydanozları ekleyiniz. 

Dilimlenmiş limon, bir dilim kızarmış ya da normal ekmek ile servis ediniz. Karidesinizi eliniz ile yemekten korkmayın  ve lezzetli tereyağı sosunuza ekmeğinizi bandırmaktan çekinmeyin.
Afiyet Olsun!

Preparation:


Slice garlic into tiny. In a bowl, mix it with chilli and olive oil. Pour prawn into the bowl. Mix everything well - it takes time for shrimps to take all the taste of olive oil, chilli and garlic. Heat oil in a wok or pan - it needs to be really hot! Place prawn with spices in your wok and fry them, stirring. When prawn starts to become nicely pink, add wine and butter. Cook for 2 min more. At the end, add salt, pepper and choppen parsley. 

Serve with slice of lemon and a piece of bread or toast. Don't be afraid to eat prawns with your hands and dunk bread in nice butter sauce. 
Bon appetit!














Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



No comments:

Post a Comment