18/08/2013

Party snack: mini pizzas | Mini pizzalar


Mini pizzalar parti için harika bir aperatif. Bira yada şık bir kokteyl ile birlikte çok iyi gidiyorlar. Kendi tercihine (yada misafirinin tercihine) göre içine kendi favori malzemelerini koyabilirsin: sadece mozarella ve zeytin ya da daha lükse kaçarak karides yada ançüez koyabilirsiniz. Mini pizzalar yenmesi kolay ve partiler için çok pratik bir aperatiftir.

Gerçekten bir çok pizza çeşidini denedim. Bu en iyisi diyebilirim.

Mini - pizzas are the best snack for a party. They go perfectly with beer or elegant cocktail. You can put your favourite ingredients on them, according to your (and your guests) preferences: just mozarella and olive or more fancy prawns, artichokes or anchovy. This one-bite snack is also easy to eat (also when standing), which is not unimportant on the party. 

I have tried many, many recipes for pizza: believe me, this is the RIGHT one. 

Pizza Hamuru İçin Malzemeler: (16 adet mini pizza için)

  • 300 gr buğday unu
  • 20 gr taze maya
  • 2 kaşık kaliteli zeytin yağı
  • 1 yumurta
  • yarım bardak su
  • tuz, şeker, karabiber

Pizza dough - ingredients: (for 16 mini-pizzas)

  • 300 gr wheat flour
  • 20 gr fresh yeast
  • 2 spoon good olive oil
  • 1 egg
  • half glass of water
  • salt, sugar, pepper

Pizza hamurunun hazırlanışı:


Mayayı ılık su ile birlikte (sıcak su değil) içine 2 kaşık şeker ve 1 kaşık un ekleyerek karıştırın. Karıştırdıktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakın.  Masanın üstüne ya da bir kasenin içine unu eleyin (ben bunu herzaman iki kere yaparım). Unun ortasında bir oyuk oluşturun. Bu oyuğa zeytin yağını ve yumurtayı koyun. 

Preparing the pizza dough:

Mix warm (not hot!) water with yeast, 2 spoons sugar and 1 spoon flour. Leave for 5 minutes.
Sieve the flour on to a table or into a bowl (I always make it twice). Make a well in the middle. Pour olive oil and egg inside. 







Daha sonra bu oyuğa maya karışımınızı koyun. Güzelce bütün malzemeleri karıştırın ve 10 dakika yoğurun. Hamur ele yapışmamalı, pofuduk ve yumuşak olmalı. Daha sonra hamurunuzu 1 saat  dinlendirin. Güzel ince bir pizza hamuru yapmak için 1 saatlik dinlendirme önemlidir.

Şimdi ise domates sosunuzu hazırlayın.

Pour your yeast mixture into the well. Mix everything well with hands and knead about 10 minutes. Dough should be smooth and springly, not sticky to hands. Leave your dough in warm place for 1 hour. It is essential to have nice, thin pizza. 

Now, prepare tomato sauce.



Pizza için domates sosu-malzemeler:


2 adet kabuğu soyulmuş iri domates 
2 kaşık salça
favori baharatların:  ben her zaman acı biber, sarımsak, keklik otu ve fesleğen kullanırım.

Bütün malzemeleri bir küçük tencereye koy ve 10 dakika kaynat. Daha sonra soğumaya bırak. Soğuyan domates sosunuzu blender yardımı ile karıştırın. Böylece pizzanız için domates sosunuz hazır.

Tomato sauce for pizza - ingredients

  • 2 big tomatos without skin (or one can of peeled ones)
  • 2 spoon of tomato concentrate
  • Your favourite spices: I always add hot pepper, garlic, oregano, basil.
Place all ingredients into a pot, boil for 10 minuter. Leave it to get cool. Now blend everything to get nice, smooth sauce. 



Mini pizzaların hazırlanması:

Fırınınızı 220 °C (430 F) ye getirin. Oklava ile hamuru inceltin. 4-5 mm inceliğinde olmalı. Bir bardak ile yuvarlak parçalara ayırın. Şimdi ise bu yuvarlak hamurları kalıba koyun. (ben yuvarlak şekil için kurabiye kalıbını kullandım). Daha sonra mini pizzaların üzerine domates sosunu sürün.


Preparing mini-pizzas

Heat the oven to 220 °C (430 F).
With a rolling pin, roll your dough. It should be 4-5 mm thin. Cut small circles with a glass.
Now, place your mini-pizzas on the form (I used cookies form, but you can just put them on one big pin badge). Put a little bit of sauce on each of your mini-pizza.





3 dakikalığına pizzaları ısıtılmış fırına koyun. Hamurun biraz kabarması lazım. Bazen hamurun içerisindeki hava kabarcıklarını görebilirsiniz:) Şimdi her bir mini pizzanın üzerine seçmiş olduğun favori malzemelerini koy: ben sadece zeytin, çeri domatesi ve bir parça peynir kullandım (sen mozarella, tütsülenmiş gouda yada italyan provolone peynirlerinden birini de kullanabilirsin).
Mini pizzalarınızı 3 dakika fırında pişirin.
Mini pizzalarınızı domates sosu yada sarımsak sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Fırından çıktıklarında o sıcak halleri ile çok daha lezzetliler:)
Afiyet Olsun!

Put pizzas to oven for 3 minutes. Dough should grow a little. Sometimes you can see beautiful air bubbles inside :) Now, put your favourite ingredients to each pizza: I used just olives, cocktail tomatos and a little bit cheese (you can use mozarella, but also smoked gouda or Italian provolone). 
Cook for 3 minutes more. 
You can serve pizzas with tomato sauce or garlic sauce, but they're also delicious straight from the oven.
Enjoy your meal!








Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



No comments:

Post a Comment