17/08/2013

Double melon I Çifte K: Karpuz+Kavun


Bir önceki summer, countryside watermelon recipe kırsal karpuz tarifinin tadını çıkardınız mı? Hadi tekrar karpuzu kullanın: bu sefer çok lezzetli duble K (karpuz ve kavun) hazırlayın.

Did you enjoy our last summer, countryside watermelon recipe? Let's use watermelon again: this time to prepare delicious, fresh Double Melon.

5 çorba kaşığı taze karpuz
5 cl kavun likörü (Midori yada Hiram Walker tercihen)
2 cl Misket limonu suyu
1 çay kaşığı toz şeker

5 big spoons of fresh watermelon (ca. 100 g)
5 cl melon liqueur, like Midori or Hiram Walker
2 cl lime juice
1 tea spoon powder sugar

Karpuzu küçük dilimlere ayırın (ya da bir kaşık yardımı ile 5 parça alın). Parça karpuzlarınızı dondurun. Tamamen karpuzlar donduktan sonra, blender yardımıyla bütün malzemeleri 10-15 saniye karıştırın. Bütün malzemelerin birbirine karışması yeterli. Karpuzunuzu soğuk tutmayı unutmayınız.


Cut watermelon into small pieces (or use spoon to have 5 portions). Freeze it.
When watermelon is totally freezed, blend all the ingredients  for 10 -15 seconds - enough to mix all ingredients, but keep watermelon icy cold.



İçeceğinizi bardağa dökünüz ve bir dilim karpuz ile süsleyiniz:)

Pour your drink into glass and decorate with a piece of watermelon :)





Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



No comments:

Post a Comment