11/08/2013

B-52: burning cocktail yanan kokteyl



Bir barda şu sözü duymuşsunuzdur. ''Garson bana yanarlı dönerli bişi getir'' Muhtemelen bu sözü kullanan kişilerin kastettikleri şeylerden biri de B-52 kokteyli olsa gerek!

Fakat ne yazık ki şu zamana kadar ben garsonların yanarlı dönerli getirdikleri şeylerin arasında değişik renklerden oluşan kokteyler dışında (bazen bira!) böyle bir kokteyl göremedim. En azından birçok barda görmedim.

Malzemeler:

  • 2cl. cointreau (veya Portakal Likörü),
  • 1cl Kahlua (veya Kahve Likörü),
  • 2cl. Baileys Irish Cream
  • çakmak
  • pipet

Ingredients:

  • 2cl. cointreau (or orange liqueur)
  • 1cl Kahlua (or coffee liqueur)
  • 2cl. Baileys Irish Cream
  • lighter
  • pipette

Hazırlanışı:

B-52 kokteyli shot bardağında hazırlanmsı gereken bir kokteyldir. Bu kokteylde alkollerin koyulma sırası çok önemlidir. İlk olarak shot bardağınıza 1 cl Kahlua (veya kahve likörü) dökünüz. Daha sonra yavaşça üzerine Bailyes ilave ediniz. Bu işlemi yaparken çok yavaş olmasınız ki Kahlua ile Bailyes bardakta birbirine karışmasın. (bir çay kaşığı size bu konuda yardımcı olabilir.) Son olarak shot bardağınıza 2cl. cointreau (veya portakal likörü) ilave ediniz. Yine aynı şekilde 2cl. cointreau koyarken alkollerin bardağın içinde birbirine karışmaması için yavaşça dökünüz. İşte 3 katlı görünümü ile B-52 kokteyliniz, bir çakmak ile üstte bulunan cointreau yaktıktan sonra içilmeye hazırdır!

How to Prepare:

For B-52 cocktails, you should use shot glass. Alcohol order is so important in this cocktail. Firstly, put 1cl Kahlua (or coffee liqueur) in shot glass. After, put 2cl. Baileys on it. When you put Bailyes in glass, you should be so slow and careful. Kahlua and Bailyes shouldn't mix eachother. (tea spoon can help you for this). After put 2cl. cointreau (or orange liqueur) on shot glass. Be careful and slow. Now you can have a look your 3 layers B-52 cocktail. Finally burn the cointreau (or orange liqueur) with a ligther.









İpuçları ve tavsiyeler:

B-52 kokteyli tatlı bir kokteyldir. Tadının tatlı olması ve üzerinde ateş yanarken servis edilmesi onu çok içilen bir kokteyl durumuna getirmiştir. Tadı tatlı olmasına rağmen sert bir kokteyl olduğu unutulmaması gerekir.

B-52 kokteylini içerken dikkat edilmesi gerek şey tek seferde pipet ile birlikte içilmesidir. Kimse ateşe dudağı ile dokunmak istemez heralde. Tek seferde içimde boğazınızda bir yanma hissetmenize rağmen ağzınızda bıraktığı tad onu tekrar istemenize sebep olacaktır!


Tips and Tricks:

B-52 is a sweet cocktail. People choose B-52 coctail ecause of sweet taste and its appearence. Although its taste is sweet, still its a strong cocktail.

When you drink B-52 cocktail, you should drink it one time and do not forget to use pipette. No one wants to burn his/her lips? Although drinking in one time will burn your throat, its taste will be reason for you to want it back.




Like Raki'N'Fish on Facebook

Follow on Twitter

Follow on Pinterest

Follow on Bloglovin'



2 comments:

  1. It looks really teasty ;) Maybe I should try to make this drink in home ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah for sure you will love it like me:) easy to do it at home, you should try;)

      Delete